Η Εθνική ομάδα επιβλήθηκε με 12-10
Κι όμως η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών βρήκε το κουράγιο όχι απλώς να παρουσιαστεί αλλά να νικήσει τον Καναδά 12-10 στο πρώτο παιχνίδι του Ομίλου της «παρηγοριάς», προκειμένου να διεκδικήσει αύριο (28/3) στις 14.45 ώρας Ελλάδας την 5η θέση στο Προολυμπιακό τουρνουά, απέναντι στη διοργανώτρια Ολλανδία.
Τα κορίτσια του Σάκη Κεχαγιά ανασυντάχθηκαν μετά την ήττα στα πέναλτι από τη Ρωσία και τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κάνοντας το καθήκον τους.
Η Εθνική μπήκε νωθρά και μετά το 3-3 στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου, άνοιξε την διαφορά σε 7-3 και 11-6, με αποτέλεσμα να μην αγχωθεί για να φτάσει στη νίκη.
Παρά τος απώλειες παικτριών από αποβολές (Ξενάκη, Ασημάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου), αλλά και το σκληρό παιχνίδι από τις Καναδές, κράτησαν ως το τέλος το προβάδισμα.
Με πολύ καλό ποσοστό πάλι στην παίκτρια λιγότερη (7/12), μπλόκαραν τον Καναδά που είχε μεν διάθεση αλλά δεν είναι καλύτερη ομάδα από την Ελλάδα και μοιραία ηττήθηκε από την γαλανόλευκη.
Από δυο γκολ πέτυχαν οι Ελευθερία Πλευρίτου, Ασημάκη και Ελευθεριάδου, ενώ η Κρεβιέ με τρία γκολ ήταν η πρώτη σκόρερ του Καναδά.
Οκτάλεπτα: 3-2, 4-3, 4-3, 1-2
ΕΛΛΑΔΑ (Κεχαγιάς): Τσουκαλά 1, Ελευθεριάδου 2, Διαμαντοπούλου Β. 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Μανωλιουδάκη 1, Ελ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1.
ΚΑΝΑΔΑΣ (Παραντέλο): Αλόγκμπο 2, Μοντόν 1, Έγκενς Μ. 2, Μπεκάζι 1, Κρεβιέ 3, Περάλτ 1.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr