Θετικά ήσαν τα σχόλια από πολλούς θεατές χωρίς να λείψουν και οι αρνητικές επισημάνσεις
Όπως αναμενόταν τη δεύτερη βραδιά που παρουσιάστηκε η ιδιαίτερα τολμηρή «Λυσιστράτη» του Εθνικού Θεάτρου με την Λένα Κιτσοπούλου, την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας γέμισε σχεδόν με τους θεατές να φτάνουν τους χίλιους.
Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού με τις 15 γυναίκες του χορού με επικεφαλής την Λυσιστράτη να ξεγυμνώνονται σχεδόν και να δημιουργούν μία αισθησιακή ατμόσφαιρα, αν και ξένισε και ενόχλησε κάποιους εκ των θεατών σε συνδυασμό με την άκρατη ελευθεριότητα στον λόγο, εν τούτοις ήσαν πολλοί κι αυτοί που έφυγαν ενθουσιασμένοι και χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές. Μάλιστα στην παράσταση της Τετάρτης οι ηθοποιοί βγήκαν και έκαναν αυλαία τουλάχιστον πέντε φορές.
Ο επικεφαλής του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος που συνέφαγε με ορισμένους εκ των ηθοποιών της παράστασης όπως η Λένα Κιτσοπούλου και ο Θέμης Πάνου, την Τρίτη το βράδυ, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, τόνισε στο thebest.gr πως το φετινό Φεστιβάλ Πάτρας έχει κυλήσει πολύ επιτυχημένα με μοναδική εξαίρεση την ακύρωση της παράστασης «Του Κουτρούλη ο Γάμος». Επίσης μας είπε πως «γλιτώσαμε και τις βροχές που έλεγαν και έγιναν όλες οι παραστάσεις κανονικά».
Η τελευταία προγραμματισμένη παράσταση του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, θα είναι στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21.00 με τον Γιάννη Μόρτζο να υποδύεται τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Λεπτομέρειες για εισιτήρια και τιμές αναμένονται τις επόμενες μέρες.
Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr